Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Ομιλία για τον Προγραμματισμό, και όχι μόνο!

Την Παρασκευή, 19/4/2023, είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον κ. Παταρίδη Κωνσταντίνο, όπου μίλησε στους μαθητές Γ΄ τάξης του τομέα Πληροφορικής σχετικά με το αντικείμενο του προγραμματισμού. Εκτός από επαγγελματίας του χώρου της Πληροφορικής, έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς ψηφιακής δημιουργίας, κερδίζοντας πάντα βραβεία!!

image2 pli

Ζητώντας από τον κ. Παταρίδη λίγα λόγια που να περιγράφουν το περιεχόμενο της ομιλίας του, μας ανέφερε τα εξής:

«Μια ανοιχτή συζήτηση για τις εμπειρίες μου στον χώρο του ανταγωνιστικού προγραμματισμού γραφικών πραγματικού χρόνου, γνωστή και ως "Demoscene":

Η “demoscene” είναι μια διεθνής κοινότητα καλλιτεχνών που δημιουργούν ψηφιακές τέχνες χρησιμοποιώντας υπολογιστές. Αυτές οι τέχνες περιλαμβάνουν μουσική, γραφικά και κινούμενα σχέδια. Οι δημιουργοί στην demoscene συχνά ανταγωνίζονται σε διαγωνισμούς που διοργανώνονται σε εκδηλώσεις γνωστές ως “demoparties”, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με έμφαση στην πρωτοτυπία, την καινοτομία και την τεχνική δεξιοτεχνία. Η demoscene ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και ακόμη είναι ενεργή σήμερα, με μια πληθώρα δημιουργιών που παρουσιάζονται κάθε χρόνο.

image1 pli

Στην παρουσίαση μου, θα μοιραστώ τις εμπειρίες μου από το χώρο, καθώς και κάποιες παραγωγές που εκθέσαμε σε διάφορες τέτοιες εκδηλώσεις.»

Ο Κώστας Παταρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη και σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός και πληροφορικής στο εξωτερικό.

Ευχαριστούμε τον κ. Παταρίδη που μίλησε στα παιδιά και ευελπιστούμε στην επανάληψη ανάλογων παρουσιάσεων που αναδεικνύουν τη σημασία του προγραμματισμού σε διάφορες πτυχές της ζωής μας!

Τομέας Πληροφορικής 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU