Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Επίσκεψη στα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ-Αριδαίας του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Οικονομίας

Στις 5 Απριλίου 2024 τα τμήματα υγείας- πρόνοιας και Οικονομίας της Β τάξης του 2ου Επαλ Κατερίνης, επισκέφτηκαν τα Ιαματικά λουτρά Λουτρακίου Πόζαρ στην Αριδαία, στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας. Με συνοδούς καθηγήτριες τις κ.  Παπατόλιου Μαρία, Σάτσιου Καλλιόπη, Σεμερτζίδου Σοφία και Τσέτσιλα Ευγενία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο, να απολαύσουν το όμορφο φυσικό περιβάλλον και να κολυμπήσουν στα ζεστά νερά των ιαματικών πηγών.

pozar1

          Έτσι, προσέγγισαν βιωματικά τις ευεργετικές επιδράσεις των ιαματικών λουτρών τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική υγεία του ανθρώπου, καθώς και σε συγκεκριμένες παθήσεις του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης.

          Επίσης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να μελετήσουν τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη του ιαματικού τουρισμού και τις προδιαγραφές που απαιτούνται, για να ικανοποιηθούν και να διευκολυνθούν οι ανάγκες των ενδιαφερομένων.

          Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην πόλη της Έδεσσας. Η όμορφη αυτή γωνιά της Μακεδονίας με τους καταρράκτες και τις φυσικές ομορφιές της πράγματι εντυπωσίασε τους μαθητές.

pozar

          Επιστρέψαμε στην Κατερίνη το απόγευμα με όμορφες εικόνες στο μυαλό μας και με την υπόσχεση να επισκεφθούμε ξανά τόπους με ιαματικές πηγές.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU