Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

O Tομέας Πληροφορικής σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόναχο, Γερμανία στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και συγκεκριμένα ο τομέας πληροφορικής στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Διαπίστευσης Erasmus+ οργάνωσε και υλοποίησε  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόναχο, Γερμανία.

Στο πρόγραμμα, με κωδικό: 2023-1-EL01-KA121-VET-000128875 και τίτλο: «Electric vehicle big data – The future of sustainable mobility» το οποίο διήρκησε από 15/4/2024 έως 26/04/2024 μετακινήθηκαν 10  μαθήτριες  καθώς και 4 συνοδοί καθηγητές του τομέα.

supercom

Την πρώτη εβδομάδα έγιναν επισκέψεις στα εργοστάσια της Mercedes και της Festo, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των εργοστασίων και στις γραμμές παραγωγής αυτών, βλέποντας από κοντά τις διαδικασίες παραγωγής. Επίσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ρομποτικής, όπου εφάρμοσαν αυτά που έμαθαν σε διάφορες εφαρμογές, όπως διαχείριση αισθητήρων κίνησης κλπ.

supercom2

Την δεύτερη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα εργοστάσια της BMW και της AUDI. Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ξεναγηθήκαμε στις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων όπου είδαμε τα στάδια κατασκευής ενός νέου αυτοκινήτου. Επισκεφθήκαμε τα μουσεία των εταιρειών στα οποία είχαμε την δυνατότητα να περιηγηθούμε χρονικά και να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της μηχανικής και της τεχνολογίας.

xaris2

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στους μαθητές η επίσκεψή μας στο Leibniz Supercomputing Center, ένα από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά κέντρα δεδομένων, όπου είχαμε την δυνατότητα να ξεναγηθούμε σε ένα απο τους μεγαλύτερους υπερυπολογιστές της Ευρώπης.

xaris

Παράλληλα ξεναγηθήκαμε στην πόλη του Μονάχου και στα μνημεία της πόλης, όπου μάθαμε πολλά για την ιστορία της. Ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη στο Deutsche Museum όπου εκτίθενται πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας. Η πρώτη βδομάδα έκλεισε με την επίσκεψη στο χειμερινό, καθώς και στο καλοκαιρινό ανάκτορο της Βαυαρίας, δύο εντυπωσιακά κτίρια με πλούσια ιστορία.

Την δέυτερη εβδομάδα η πολιτισμική ξενάγηση περιλάμβανε την επισκεψή μας στο DAHAU (ΝΤΑΧΑΟΥ) το στρατόπεδο συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια επίσκεψη που μας συγκίνησε όλους.

Τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί καθηγητές εκφράστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό για τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκόμισαν και εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν ξανά σε ανάλογα προγράμματα.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU