Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Εκπαιδευτική συνάντηση Erasmus+ στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την εκπαιδευτική συνάντηση – επιμόρφωση καθηγητών και μαθητών στην Κατερίνη για το Ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Effective e-learning system based on digital competences». Καθηγητές και μαθητές από την Λετονία, την Ρουμανία, την Σουηδία, της Κροατία και την Πορτογαλία φιλοξενήθηκαν για έξι μέρες στην Κατερίνη από τις 08/12/2019 έως και τις 14/12/2019 και παρακολούθησαν μια σειρά διαλέξεων – μαθημάτων από καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ, καθώς και μια σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

ees greece1

Η έναρξη των εκπαιδευτικών διαδικασίων ξεκίνησε την Δευτέρα 09/12/2019 στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, όπου παρουσία τους Διευθυντή εκπαίδευσης κ. Καζταρίδη Ιωάννη και του Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ κ. Καρακούση Αθανάσιου, ξεκίνησαν οι εργασίες του προγράμματος. Αρχικά, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικά με την πόλη της Κατερίνης, την Πιερία και στην συνέχεια γνώρισαν τις ειδικότητες που διδάσκονται στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και ενημερώθηκαν για το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα. Έπειτα ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου. Αμέσως μετά οι μαθητές, χωρισμένοι σε δύο γκρουπ χρησιμοποίησαν τα εργαστήρια Πληροφορικής του σχολείου, όπου σε παράλληλες συνεδρίες, διδάχθηκαν το λογισμικό App Inventor και τον τρόπο δημιουργίας μιας απλής εφαρμογής για κινητές συσκευές, καθώς και το λογισμικό Wordpress για την δημιουργία ενός Blog στο διαδίκτυο. Το μεσημέρι δόθηκε γεύμα στην σχολική μονάδα, στα εργαστήρια του τομέα Γεωπονίας, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακά Ελληνικά εδέσματα, τα οποία ετοίμασαν οι καθηγητές της σχολικής μονάδας. Το απόγευμα της ίδια ημέρας οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ξεναγήθηκαν στην πόλη της Κατερίνης.

ees greece2

Την επόμενη ημέρα, οι εργασίες συνεχίστηκαν στην σχολική μονάδα και οι μαθητές συνέχισαν να παρακολουθούν μαθήματα στα παραπάνω αντικείμενα, ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν κυρίως το δικό τους ομαδικό blog με θέμα επιλογής τους, το οποίο και θα έπρεπε στο τέλος του προγράμματος να παρουσιάσουν σε όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.  Το απόγευμα της δεύτερης ημέρας οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επισκέφτηκαν την παραλία της Κατερίνης.

Η Τρίτη ημέρα του προγράμματος ήταν αφιερωμένη σε επίσκεψεις στο μουσείο της Βεργίνας, την Θεσσαλονίκη και τον Λευκό πύργο.

Την τέταρτη ημέρα του προγράμματος συνεχίστηκαν τα μαθήματα στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, όπου πλέον οι μαθητές διδάχθηκαν δύο διαφορετικά αντικείμενα. Πιο συγκεκριμένα, έμαθαν να δημιουργούν παρουσιάσεις για τις εργασίες τους με τη χρήση του λογισμικού Prezi από τους καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ, καθώς και να κάνουν επεξεργασία εικόνας και βίντεο με το λογισμικό Pstory, το οποίο ανέλαβαν και δίδαξαν Πορτογάλοι μαθητές και καθηγητές. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Λιτόχωρο και στην μονή του Αγίου Διονυσίου.

ees greece4

Την Πέμπτη και τελευταία ημέρα του προγράμματος, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο συνεδριακό κέντρο της Εκάβης, όπου οι μαθητές παρουσίασαν τις ομαδικές εργασίες τους. Την εκδήλωση διηύθυνε ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την Ελλάδα, καθηγητής Πληροφορικής και υπεύθυνος του τομέα Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, κ. Σιδηρόπουλος Δημήτριος. Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο κ. Κατανάς Νικόλαος, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Κατερίνης καθώς και ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, κ. Καρακούσης Αθανάσιος και ο Διευθυντής του Ε.Κ. Κατερίνης κ. Γιαμουζης Απόστολος, οι οποίοι και απόνειμαν στους συμμετέχοντες, τις βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν την Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κατερίνης, όπου ο υπεύθυνος κ. Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης δώρισε στους συντονιστές καθε χώρας ένα μοναδικό δίγλωσσο λεύκωμα της Κατερίνης.

ees greece3

Μαθητές και καθηγητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Μάρτιο του 2020 στην Πορτογαλία, όπου και θα συνεχιστούν οι εργασίες του προγράμματος.

Δημοσίευση σε : Ολύμπιο Βήμα, Πιερική Αλήθεια, Ο Ντελάλης, Kapa News, Ημερησία,

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU