Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μουσειακής αγωγής «Ανακαλύπτουμε το αρχαίον Δίον»

Την Παρασκευή 29/3/2024 τα τμήματα Α3 και Α 7 του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μουσειακής  αγωγής «Ανακαλύπτουμε το αρχαίον Δίον» στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας Α Λυκείου με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.Κωνσταντινίδου Μαρία και κ.Ρέχα Ελένη.

dion4

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τον υπερκερασμό του σχολειοκεντρικου μαθήματος με τη βιωματική προσέγγιση που φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τα υλικά κατάλοιπα του παρελθόντος της περιοχής μας και υλοποιείται από τους:κ. Π. Παπαγεωργίου Φιλόλογο 3ου ΓΕΛ Κατερίνης ,Κ.Γ.Τζιόλα, Φιλόλογο ΕΕΝΕΕΓΥΛ. Κατερινης, κ.Β.Αγγέλη,Συμβουλο Εκ/σης Φιλολόγων Πιερίας .

dion2

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν  το αρχαιολογικό μουσείο  και τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και να συμμετέχουν σε ένα  βιωματικό μάθημα με στόχο την ανακάλυψη της ιστορίας του Δίου και της τοπικής ιστορίας της ευρύτερης Πιερίας.  Αξιοποιώντας  τα μουσειακά εκθέματα και ευρήματα  και δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικα οδηγήθηκαν μόνοι τους σε συμπεράσματα και ανακάλυψαν μόνοι τους πτυχές της θρησκευτικής ,της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του Διου.

dion1

Ευχαριστούμε πολύ για την ξενάγηση και καθοδήγηση τον,κ. Π. Παπαγεωργίου Κ.Γ.Τζιόλα.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU