Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στο Οχυρό του Ρούπελ

Το 2ο Επαλ Κατερίνης επισκέφτηκε το οχυρό Ρούπελ   στο νομό Σερρών με μαθητές του Τομέα Υγείας και Οικονομίας της Β λυκείου. Ήταν μια αξιόλογη επίσκεψη, καθώς οι μαθητές παρακολούθησαν την ομιλία των στρατιωτικών, που υπηρετούν στο φυλάκιο σχετικά με την ιστορία του και το ρόλο που διαδραμάτισε κατά τον Α και Β παγκόσμιο πόλεμο, όπως επίσης και κατά το έπος του 1940.  Με συγκίνηση και θαυμασμό ακούσαμε την ηρωική απάντηση των πολεμιστών του 1940 στους Γερμανούς ότι τα «Οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται.

roupel3

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να περπατήσουν στον επισκέψιμο χώρο του φυλακίου , όπου βιωματικά προσέγγισαν τις συνθήκες διαβίωσης και την προετοιμασία του πολέμου, όπως τα έζησαν και οι αγωνιστές και εντυπωσιάστηκαν από τη σκληραγωγία και την πειθαρχία που έπρεπε να τους διέπει, προκειμένου να αντέξουν στις κακουχίες.

 roupel1

Στη συνέχεια το αρχαιολογικό μουσείο των Σερρών, που επισκεφθήκαμε ήταν ένα όμορφο ταξίδι στην ιστορία και η πόλη των Σερρών μας φιλοξένησε και μας αντάμειψε με τη γαστρονομία της και τις ομορφιές της.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU