Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Επίσκεψη του Τομέα Γεωπονίας του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, μαθητές και καθηγητές του Τομέα Γεωπονίας του 2ουΕΠΑΛ Κατερίνης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας (21 Μαρτίου), επισκέφτηκαν τον φορέα διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.

litoxoro3

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές παρακολούθησαν μια 3D προβολή σχετικά με την ιστορία του Ολύμπου. Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο, σε προσομοίωση ανάβασης στο βουνό, όπου ενημερώθηκαν για τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα, τη μυθολογική διάσταση, τις ορειβατικές διαδρομές και τα  χαρακτηριστικά του βουνού.

litoxoro

Κατόπιν, οι μαθητές και οι συνοδοί τους εξόρμησαν σε σύντομη περιπατητική διαδρομή από το «Λάκκο» στους «Μύλους» και τον «Προφήτη Ηλία» θαυμάζοντας και απολαμβάνοντας τη φύση του Ολύμπου, υπό την καθοδήγηση του γυμναστή- ορειβάτη του σχολείου κ. Η.Παπαγεωργίου.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη αποτέλεσε μια εμπειρία κατά την οποία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Όλυμπο σαν δρυμό και να βιώσουν την προσφορά του φυσικού περιβάλλοντος στην ψυχαγωγία και αναψυχή.

litoxoro2

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά την διεύθυνση και τους υπεύθυνους διαχείρισης του φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, κ. Μπένου και κ. Παππά για την ενημέρωση και φιλοξενία.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU