Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Επίσκεψη στη Μουσειακή Αποθήκη του Μακρυγιάλου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α'  τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, επισκέφθηκαν μέσα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού  προγράμματος   <<Εξερευνούμε την Αρχαία Βόρεια Πιερία>>  που υλοποιεί η Εφορεία  Αρχαιοτήτων Πιερίας  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πιερίας, τη Μουσειακή Αποθήκη του Μακρυγιάλου . 

makrigialos

Οι μαθητές παρατηρώντας τα εκθέματα (αγαλματίδια, επιτύμβιες στήλες, αμφορείς, αγγεία,κτερίσματα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης κ.ά.) και μελετώντας το πληροφοριακό υλικό που είχαν στη διαθεσή τους, συμπλήρωσαν σχετικά φύλλα εργασίας.Ξεναγήθηκαν επίσης στον υπόγειο χώρο ''Κάτεργα'' της Μουσειακής Αποθήκης και είχαν την ευκαιρία να δουν, να θαυμάσουν από κοντά αρχαιολογικά ευρήματα, υπολείμματα αγγείων, κομμάτια αγαλμάτων αλλά και άλλων αντικειμένων που βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης.

makrigialos3

Δυστυχώς λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, δε στάθηκε εφικτό οι μαθητές μας να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Πύδνας.

Ευχαριστούμε θερμά τους Αρχαιολόγους κ. Αθηνά Αθανασιάδου,κ.  Κωνσταντίνο Νούλα, τη Συντηρήτρια έργων κ. Δήμητρα Μακαντάση καθώς και τους υπαλλήλους του Μουσείου

makrigialos2

.Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την εξαιρετική συμμετοχή που επέδειξαν καθώς και την άψογη συμπεριφορά τους στο χώρο.

Τέλος ευχαριστούμε τις Συνοδούς καθηγήτριες

κ. Τριανταφυλλιά Καρύτσιου, ΠΕ 02

κ. Τριανταφυλλιά Γκουρομίχου, ΠΕ02 










ο                                   


























Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU