Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Διαπίστευσης Erasmus+ οργάνωσε και υλοποίησε  εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1 με κωδικό: 2023-1-EL01-KA121-VET-000128875 και τίτλο:Sustainability in Vocational Professions development of new competencies for effective eandadaptive employees

επισκεψη

Στο πρόγραμμα, το οποίο διήρκησε από 11/01/2024 έως και 22/01/2024 μετακινήθηκαν 8 μαθητές και μαθήτριες καθώς και 4 συνοδοί καθηγητές από τους Τομείς Υγείας- Γεωπονίας- Οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές μας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές και σε συνεργασία με τον φορέα υποδοχής MOVEU, που βρισκόταν σε κάθε στιγμή δίπλα στους συμμετέχοντες, ακολουθώντας ένα πυκνό και απαιτητικό πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις και δράσεις σχετικές με το θέμα του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες  παρακολουθήσαν  τις παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

  • Επίσκεψη των μαθητών στα γραφεία της Moveu για ενημέρωση σχετικά με το Πρόγραμμα Erasmus καθώς και τις δυνατότητες που παρέχονται στους μαθητές στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους μέσω του προγράμματος.
  • Επίσκεψη στο παλαιό νοσοκομείο « SantPauHospital» που λειτουργεί ως μουσείο και ως πάρκο θεματικό.
  • Επίσκεψη στο Ερευνητικό Τεχνολογικό κέντρο CARNET του Παν/μίου όπου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την παρουσίαση ενός project που μελετάει την μελλοντική κινητικότητα μέσα στην πόλη της Βαρκελώνης και τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. Γι αυτό το σκοπό έχουν κατασκευάσει ρομπότ που κινείται στην πόλη και κάνει παραδόσεις αγαθών που παραγγέλλουν οι κάτοικοι της Βαρκελώνης ώστε να μειώσουν την ρύπανση και την κίνηση.
  • Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  στο μουσείο κάβας Cava centre και σε ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία  το Freixenet που έχει μετατρέψει παράλληλα το παλιό εργοστάσιο σε χώρο ξενάγησης οινοτουρισμού και γευσιγνωσίας. Επίσκεψη στη μεγαλύτερη Ζυθοποιία της Βαρκελώνης EstrellaDamm’’ επίσης.
  • Επισκεφτήκαμε το επαγγελματικό Λύκειο InstitutPoblenou”, όπου έγινε παρουσίαση του Ισπανικού εκπαιδευτικού συστήματος και της τεχνικής εκπαίδευσης, ξενάγηση στο χώρο του σχολείου και ιδιαίτερα των εργαστηρίων και οι μαθητές μας συμμετείχαν σε διάφορες  εκπαιδευτικές δράσεις μαζί με ισπανούς μαθητές.
  • Επίσκεψη στο Ινσιτούτο Τεχνολογικής έρευνας EURECATένα τεχνολογικό κέντρο, στο οποίο επινοήθηκαν πάρα πολλές πατέντες π.χ σε μοντέλα αυτοκινήτων.Εκεί οι μαθητές είδαν διάφορους  3D εκτυπωτές οι οποίοι εκτύπωναν με διάφορα υλικά. Επιπλέον πειραματίζονται ώστε να δημιουργήσουν ένα ρομπότ το οποίο θα κάνει εξολοκλήρου τις οικιακές δουλειές

Μέσω του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα αλλά και τα αξιοθέατα της Βαρκελώνης καθώς επισκέφτηκαν πολλά από τα αξιοθέατα της  όπως τη Sagradafamilia, το ParkGüell, το Catalunya National Palace of Montjuic,  το Park Ciutadella, τη LaRambla ,το Eνυδρείο, την Γοτθική συνοικία ,την παραλία Barceloneta ,τον λόφο του Montjuic, το μουσείο Αρχαιολογίας της Καταλονίας, το Μουσείο φυσικών επιστημών CosmoCaixa.

 sant pau

Τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί καθηγητές εκφράστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό για τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκόμισαν και εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν ξανά σε ανάλογα προγράμματα.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU