Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και συγκεκριμένα Υγείας - Πρόνοιας – Ευεξίας στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Διαπίστευσης Erasmus+ οργάνωσε και υλοποίησε  εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μαδρίτη, Ισπανία.

Στο πρόγραμμα, με κωδικό: 2023-1-EL01-KA121-VET-000128875 και τίτλο: «Development of new competencies and skills of the contemporary health sector» το οποίο διήρκησε από 20/02/2024 έως και 02/03/2024 μετακινήθηκαν 10  μαθήτριες  καθώς και 4 συνοδοί καθηγητές του τομέα

madrit

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές μας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές και σε συνεργασία με τον φορέα υποδοχής MOVEU, που βρισκόταν σε κάθε στιγμή δίπλα στους συμμετέχοντες, ακολουθώντας ένα πυκνό και απαιτητικό πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις και δράσεις σχετικές με τα θέματα του προγράμματος.

  • Επισκεφθήκαν το κέντρο νεολαίας τη Μαδρίτης ( Centro Jovende Madrid Salud), το οποίο ασχολείται με θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας των εφήβων και άλλων θεμάτων που αντιμετωπίζουν και είναι στελεχωμένο από ιατρούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και πολλές άλλες ειδικότητες. Εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές ο σεβασμός των δικαιωμάτων του Κέντρου Νεολαίας των εφήβων στο θέμα της υγείας , καθώς και ότι δε χρειάζεται ο έφηβος συγκατάθεση γονέα, προκειμένου να απευθυνθεί στο Κέντρο και να ζητήσει βοήθεια σε οποιοδήποτε θέμα. 
  • Επισκεφθήκαν το διαβητολογικό Ινστιτούτο (Asociacion de Diabeticos de Madrid) εντυπωσίασε τις μαθήτριες, καθώς ήρθαν σε επαφή με τις νέες μεθόδους αντιμετώπισης και πρόληψης του Σακχαρώδη Διαβήτη και με τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται .
  • Επισκεφθήκαν τον Ερυθρό Σταυρό της Μαδρίτης (Formacion Profesional Cruz Roja) και ενημερωθήκαν για τον τρόπο λειτουργίας του και ξεναγήθηκαν στους χώρους.
  • Επισκέφθηκαν το Επαγγελματικό Λύκειο του τομέα υγείας: Leonardo da Vinci όπου παρακολουθήσαν μαθήματα και ξεναγηθήκαν στους χώρους.
  • Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Μουσείο Ανατομίας, στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών και στη σχολή Φαρμακευτικής.

Μέσω του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα αλλά και τα αξιοθέατα της Μαδρίτης καθώς επισκέφτηκαν το εκπληκτικό Μουσείο Πράδο, όπου εκτίθενται έργα μεγάλων ζωγράφων, Θεοτοκόπουλου, Ντάλι κ.α, , το Μουσείο Ρεινα Σοφία, με έργα του Πικάσο και την αυθεντική Γκερνίκα και το μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων με ιστορικά και σύγχρονα πρόσωπα από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο. Επίσης  πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη στα βασιλικά ανάκτορα της Μαδρίτης, στο πάρκο Ρετίρο,  και στο Ματαδέρο όπου επισκέφθηκαν το Διαδραστικό Μουσείο με την ιστορία της Πομπηίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος  πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στο Τολέδο και επίσκεψη  στο μουσείο με έργα του Θεοτοκόπουλου( Ελ Γκρέκο).

madrit2

Τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί καθηγητές εκφράστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό για τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκόμισαν και εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν ξανά σε ανάλογα προγράμματα

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU