Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό διοίκησης και επιχειρηματικότητας Young Business Talents

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης συμμετείχε για άλλη μία χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό διοίκησης και επιχειρηματικότητας Young Business Talents

Το Young Business Talents είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, ένας διαγωνισμός διοίκησης με προσομοιωτή, που δίνει τη δυνατότητα στους
συμμετέχοντες μαθητές Λυκείων όλης της χώρας να κάνουν μια πρακτική άσκηση στην επιχειρηματικότητα. Το ΥΒΤ υλοποιείται διαδικτυακά, με σκοπό να δώσει με βιωματικό τρόπο στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα διαχείρισης μιας εταιρείας και έτσι να αναπτύξουν τις ήπιες δεξιότητες τους (συνεργασία σε ομάδα, κριτική σκέψη, ανάλυση & σύνθεση, λήψη αποφάσεων, επικοινωνία, ηγεσία), και τις επιχειρηματικές και ψηφιακές ικανότητές τους. Οι συμμετέχουσες ομάδες των μαθητών διοικούν τη δική  τους -εικονική- «εταιρεία» λαμβάνοντας  πραγματικές επιχειρηματικές αποφάσεις και αποτελέσματα σε ένα δυναμικό περιβάλλον, ανταγωνιζόμενοι τις άλλες ομάδες- εταιρείες. Διοργανωτής του Προγράμματος ήταν η ARC Νέων & Ζωής Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Μποδοσάκη και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη στηρίζει το πρόγραμμα ως αποκλειστικός χορηγός, ώστε το ΥΒΤ να διατίθεται δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

YBT

Δέκα ομάδες μαθητών του σχολείου σχημάτισαν τη δική τους εταιρία, την οποία διοικούσαν διαδικτυακά on line  και για 4 μήνες υπέβαλαν 11 συνολικά επιχειρηματικά σχέδια που αποτελούνταν από ένα σύνολο αποφάσεων, τα οποία εισήγαγαν σε προσομοιωτή. Οι μαθητές μας διαγωνίστηκαν αρχικά σε επίπεδο περιφερειακό και κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού και να είναι μέσα στις 75 καλύτερες ομάδες από όλη την Ελλάδα. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος καθώς στη διοργάνωση συμμετείχαν  664 ομάδες μαθητών (2267 μαθητές) από Δημόσια, Ιδιωτικά σχολεία και Κολλέγια από όλη την Ελλάδα.

1711396122210

Η ομάδα “EXEIFASH” της B΄ τάξης με τους μαθητές: Τουλιοπούλου Ελευθερία, Χαρεϊλίδου Παναγιώτα, Τσολακίδου Ελένη, Σέμπι Μάριο  και καθοδηγήτρια καθηγήτρια την Θεοχάρη Παναγιώτα προκρίθηκε και συμμετείχε στον Εθνικό Τελικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 22  Μαρτίου 2024 στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και συμμετείχαν 75 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για τη συμμετοχή του στα έξοδα μετακίνησης των μαθητών στην Αθήνα.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU