Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Ένας χρόνος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ημέρα μνήμης η σημερινή, του τραγικού δυστυχήματος, και απόδοσης τιμής στα 57 αθώα θύματα, νέα παιδιά στην πλειοψηφία τους,  που τόσο απρόσμενα και άδικα έχασαν την ζωή τους. Το δυστύχημα σημάδεψε την ελληνική κοινωνία, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Το βάρος της απώλειας παραμένει μεγάλο, και έναν χρόνο μετά γιγαντώνεται το αίτημα για να δοθούν απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες.

Στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, οι μαθητές και οι μαθήτριες που απαρτίζουν την ομάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων- Βήματα Δημοκρατίας: κάνοντας πράξη την συμμετοχή» διοργάνωσαν μια λιτή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε όλο το σχολείο. Διαβάστηκαν  κείμενα και ποιήματα που έχουν γραφεί για το δυστύχημα, αλλά και άλλα , που αποκτούν ιδιαίτερο νόημα στο πλαίσιο αυτού του οδυνηρού γεγονότος. Τα παιδιά της ομάδας ετοίμασαν και ανάρτησαν πανό, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. Πάνω του κατέγραψαν τα 57 ονόματα των θυμάτων, αποδίδοντας έναν  ελάχιστο φόρος τιμής.

 tempi

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της ομάδας για την πρωτοβουλία τους, και τις υπεύθυνες καθηγήτριες Τριανταφυλλιά Καρύτσιου και Μαρία Κωνσταντινίδου. Ευχαριστούμε τον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Καρακούση που πάντα στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης   στις εκδηλώσεις μας.

Συμπαραστεκόμαστε με οδύνη στους συγγενείς των θυμάτων.

Είμαστε ενεργοί πολίτες, αφουγκραζόμαστε, προβληματιζόμαστε, συμμετέχουμε .

Υψώνουμε και εμείς την φωνή μας, στο συλλογικό αίτημα για δικαιοσύνη.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU