Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Εκπαιδευτικός Αποστακτήρας ( Άμβυκας) για το Εργαστήριο Τροφίμων και Ποτών

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Σήμερα, στις 21/2/2024, στο 2Ο ΕΠΑΛ, ο Τομέας Γεωπονίας και συγκεκριμένα το εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, παρέλαβε έναν άμβυκα για εξαγωγή αποσταγμάτων, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η δαπάνη για την απόκτησή του καλύφθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που αφουγκράζεται τις ανάγκες μας  και στέκεται πάντα δίπλα μας αρωγός, για την βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

apostak

Ο αποστακτήρας είναι συσκευή που χρησιμεύει για την απόσταξη ενός μίγματος. Χρησιμεύει επίσης στην παρασκευή κάποιων οινοπνευματωδών ποτών τα οποία είναι φτιαγμένα από απόσταξη στέμφυλων, όπως το τσίπουρο, ή άλλων φρούτων, όπως το τζιν, και το ρούμι. Χρησιμοποιείται και στα εργοστάσια και ουσιαστικά είναι ο κύκλος του νερού σε μικρογραφία. Επίσης χρησιμοποιείται στόν διαχωρισμό δύο ή περισσοτέρων υγρών (κλασματική απόσταξη).

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU