Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Διαδικτυακές παρουσιάσεις Σχολών/Τμημάτων Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων, Σχολών και Ακαδημιών στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.)

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) μια σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών δράσεων, οι οποίες πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τον μήνα Φεβρουάριο του 2024.

Αφίσα Μήνας ΣΕΠ 2024 page 0001
Ως εναρκτήρια δράση, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Μακεδονίας, καθώς και με την υποστήριξη των Υπευθύνων Σ.Ε.Π. της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Δ.Δ.Ε. Πέλλας, προσκαλεί τους/τις μαθητές/τριες Β΄ και Γ΄ τάξης όλων των τύπων Λυκείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε παρακολούθηση διαδικτυακών παρουσιάσεων των Σχολών/Τμημάτων Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων, Σχολών και Ακαδημιών στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.).

  1. Σκοπός των δράσεων είναι η ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών/τριών μέσω της έγκαιρης και αξιόπιστης πληροφόρησης για τις εκπαιδευτικές επιλογές τους, τις προοπτικές σπουδών και την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης Λυκείου θα υποστηριχθούν στη Μετάβασή τους στην Γ΄ τάξη ως προς την υπεύθυνη επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού στα ΓΕ.Λ. ή Ειδικότητας στα ΕΠΑ.Λ., ενώ οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης Λυκείου θα υποστηριχθούν ως προς την υπεύθυνη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.
    Ο Υπεύθυνος Σ.Ε.Π. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Υπεύθυνη Σ.Ε.Π. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας θα παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών παρουσιάσεων για να επιλύσουν τυχόν ερωτήματα Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας.
    Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν εντός διδακτικού ωραρίου παρουσία εκπαιδευτικών, κατά προτεραιότητα ειδικότητας συναφούς με το παρουσιαζόμενο τμήμα, σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:
    Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) : 05 έως και 09 Φεβρουαρίου 2024
    Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) : 12 έως και 13 Φεβρουαρίου 2024
    Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) : 14 έως και 15 Φεβρουαρίου 2024
    Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) : 16 Φεβρουαρίου 2024
    Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας (Α.Ε.Ν.): 16 Φεβρουαρίου 2024
    Οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι για την παρακολούθηση των διαδικτυακών παρουσιάσεων μαζί με τα αναλυτικά προγράμματα κάθε Τριτοβάθμιου Ιδρύματος/Σχολής/Ακαδημίας θα αποσταλούν εγκαίρως, προκειμένου να προωθηθούν αρμοδίως στα Λύκεια μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU