Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λίμνη Κερκίνη και το ΚΕΠΕΑ Ποροιων.

Ο Τομέας Γεωπονίας Περιβάλλοντος και Τροφίμων με μαθητές της Γ΄ και Β΄Τάξης και συνοδούς εκπαιδευτικούς τις κυρίες  Γκίκα, Δουλγεράκη, Λεονταρή, Πετάση και Σαρρή πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ ΠΟΡΟΙΩΝ ΣΕΡΡΩΝ στα πλαίσια του προγράμματος « ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ». Η επίσκεψη περιλάμβανε ενημέρωση για τις δράσεις του ΚΕΠΕΑ καθώς και γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή από τους υπεύθυνους του κέντρου, ακολούθησε χωρισμός των μαθητών σε ομάδες και ένα μικρό οδοιπορικό στη Λίμνη Κερκίνη όπου έγιναν παρατηρήσεις πτηνών με τηλεσκόπια και προσπάθεια αναγνώρισης του είδους τους.

Ακολούθησε  επίσκεψη και  στη φάρμα βουβαλιών της περιοχής όπου ενημερωθήκαμε για τη διατροφή και τη διαβίωση του είδους και την παραγωγή προϊόντων από αυτά. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την  επιχείρηση Ζ. Μπόρας και Σία Ο.Ε., μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας προϊόντων από ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ, όπου οι μαθητές μπόρεσαν να δουν αλλά και να γευτούν αλλαντικά κλπ από βουβαλίσιο κρέας.

kerkini

 

Ακολούθησε μετακίνηση στον αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών «ΝΙΒΙΑΣΤΑ» στα Άνω Πορόϊα όπου μας καλωσόρισαν οι κυρίες , δοκιμάσαμε τοπικά προϊόντα (πίτες, γλυκά) και οι μαθητές παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν στο άνοιγμα φύλλου παραδοσιακής πίτας και παρασκευή τυρόπιτας και σπανακοτυρόπιτας. Η εμπειρία ήταν μοναδική. Ακολούθησε φαγητό στην πλατεία του χωριού με γεύσεις από βουβαλίσιο κρέας και επιστροφή στην Κατερίνη. 

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU