Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Έγκριση Ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ220 με τίτλο «Let’’s go Green!».

Έγκριση  Ευρωπαϊκού προγράμματος με κωδικό αριθμό KA220 με κωδικό αριθμό 2023-1-RO01-KA220-SCH-000161215 και τίτλο

«Let’’s go Green!».

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης έλαβε σχετική έγκριση για επιχορήγηση Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA220 με κωδικό αριθμό 2023-1-RO01-KA220-SCH-000161215 και τίτλο «Let’’s go Green!». Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Ιταλία. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι: το Agrupamento de Escolas de Castro Daire από την Πορτογαλία, το LiceulTehnologic, “EremiaGrigorescu” TârguBujor από την Ρουμανία, το SU “KonstantinVelichkov”  από τη Βουλγαρία, το SaniyeHusamettinOzaltinOrtaokulu από την Τουρκία,  το LiceoRosa-Gianturco  από την Potenza, Ιταλία και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης από την Ελλάδα.

climate

Η κλιματική αλλαγή μας επηρεάζει όλους, επομένως πρέπει να λάβουμε μέτρα για να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές μας και να τους ευαισθητοποιήσουμε. Αν και δεν μπορούμε να αναστρέψουμε τη ζημιά, μπορούμε να κάνουμε αλλαγές για να επιβραδύνουμε τα πράγματα και να δημιουργήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει διάρκεια δύο ετών, έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό μοντέλο σε κάθε μία από τις συμμετέχουσες χώρες, που θα εξασφαλίσει ένα κατάλληλο σύνολο καινοτόμων και αποτελεσματικών στρατηγικών διδασκαλίας και μάθησης για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα βελτιώσουν σε ποσοστό τουλάχιστον 15%, τη γνώση, τις δεξιότητες και θα ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες ειδικά για τον αντίκτυπό των ενεργειών τους, τον αντίκτυπο του σχολείου τους και τον αντίκτυπο της ευρύτερης κοινότητας στην κλιματική αλλαγή και σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Να χρησιμοποιήσουμε τη συνεργασία ως κίνητρο για την προώθηση της βιωσιμότητας των σχολικών μας κοινοτήτων, εμπλέκοντας και άλλους σημαντικούς φορείς λήψης αποφάσεων από την κοινότητα, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση και μέλη της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας  που ασχολούνται με περιβαλλοντικά ζητήματα.

Οι εταίροι του έργου δεσμεύονται να υποστηρίξουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης εντός και εκτός του προγράμματος σπουδών της επίσημης εκπαίδευσης, καθώς και  δημιουργικές δραστηριότητες που θα κάνουν τα σχολεία μας πιο πράσινα και φιλικά στο περιβάλλον και θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τόσο σε αυτά, όσο και στις κοινότητές μας. Επίσης προαπαιτούμενος στόχος του έργου είναι όλες οι μετακινήσεις που προβλέπονται κατά την διάρκεια του προγράμματος να πραγματοποιηθούν με τρόπους και μέσα φιλικά στο περιβάλλον (green travel).

erasmus ka2

Όλος ο σχεδιασμός έχει πραγματοποιηθεί με σκοπό να εμπλέξει τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές και τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της συνεργασίας για όλους τους συμμετέχοντες καθώς και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών στη διδασκαλία και τη μάθηση. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη συμμετοχή μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU