Arrow
Arrow
2nd Vocational School of Katerini
Slider

Διαγωνισμός Young Business Talents

Διάκριση του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης στο διαγωνισμό του προγράμματος

Υoung Βusiness Τalents

 

Στις 29 Μαρτίου 2014 το σχολείο μας συμμετείχε με τέσσερεις ομάδες μαθητών (16 μαθητές) στην τελική φάση διαγωνισμού Young Business Talents που διοργανώθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Το Young Business Talents είναι ένας διαγωνισμός με επιχειρηματικό προσομοιωτή (Businesssimulator) για μαθητές Λυκείου, που τους επιτρέπει να εξασκηθούν στη λήψη αποφάσεων σαν Διοίκηση μέσα σε μια εικονική «εταιρεία».

Οι μαθητές μας διαγωνίστηκαν αρχικά σε επίπεδο περιφερειακό και κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος καθώς στην διοργάνωση συμμετείχαν 75 ομάδες μαθητών από Δημόσια, Ιδιωτικά σχολεία και Κολλέγια από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα του σχολείου μας, με την επωνυμία “HERON” την οποία αποτελούσαν μαθητές της Β΄ τάξης του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης κατέλαβε την 1η θέση στον όμιλό της και συμπεριλήφθηκε στις δέκα καλύτερες της διοργάνωσης. Στους μαθητές απονεμήθηκε δίπλωμα και χρηματικό Βραβείο.

Για να μπορέσουν οι μαθητές μας να συμμετάσχουν στον παραπάνω διαγωνισμό κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς εξασκήθηκαν χρησιμοποιώντας ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο: Τον επιχειρηματικό προσομοιωτή. Απέκτησαν πρακτική εμπειρία πάνω στο θεωρητικό περιεχόμενο των μαθημάτων τους που τους επέτρεψε να μάθουν βιωματικά και να διοικήσουν μια εταιρεία, εκτελώντας όλες τις σχετικές ενέργειες ανάλυσης, προγραμματισμού και ελέγχου σε μια αναπαράσταση ρεαλιστικού και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι αξίζουν συγχαρητήρια για την αξιόλογη προσπάθεια  που κατέβαλαν:

Α. HERON (1ο ΒΡΑΒΕΙΟ)

Β. FATE

Κεμερίδης Αναστάσιος

Τέγκο Αποστόλης

Γενηγεώργη Χρύσα

Μούκια Ελουέρτ

Θεοδοσιάδης Ραφαήλ

Τάσι Φάτιον

Μάρκου Ερβις

Σρέντερ Αναστάσιος

 

 

Γ.TOYRIST

Δ. Businessway

Μπατζώνης Αναστάσιος

Λυκοπούλου Αγάπη

Αγγελίδης Παναγιώτης

Κουρτίδου Αρτεμις

Βάκο Δημήτρης

Τομπουλίδης Σάββας

Αγαθαγγελίδης Αποστόλης

Παπαδοπούλου Σοφία

















Συγχαρητήρια βεβαίως αξίζουν και στις καθηγήτριες κα Ελένη Κραγιοπούλου και κα Χριστίνα Καλταρίδου, οι οποίες είχαν το συντονισμό, την εποπτεία και την υποστήριξη των ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Κραγιοπούλου δεν είναι δυστυχώς πια καθηγήτρια του σχολείου μας (λόγω διαθεσιμότητας). Παρόλα αυτά συνέχισε το έργο που είχε αναλάβει στο σχολείο και ήταν δίπλα στους μαθητές, υποστηρίζοντας την προσπάθειά τους, μέχρι την ολοκλήρωση της δραστηριότητας. Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για τη συμμετοχή του στα έξοδα μετακίνησης των μαθητών στην Αθήνα.

 

                                    Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης

 

 

                                    Τσερμπάκ Κύριλλος

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr