Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Επίσκεψη των μαθητών 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης , της Γ’ Λυκείου του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΠΑΜΑΚ.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επισκέφτηκαν το πρωί της Δευτέρας 20 Μαρτίου 2023 οι μαθητές των τμημάτων της Γ΄ Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης  του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας  και συγκεκριμένα των τμημάτων ΓΟΥ1, ΓΟΥ2 : Υπαλλήλων Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών  , ΓΟΤ : Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων και ΓΟΕ: Υπαλλήλων Εμπορίας και Διαφήμισης Marketing  συνοδευόμενοι από τους καθηγητές  κ. Πολυδεύκη Καραμούζα  , κ. Όλγα Παπαδοπούλου και κ. Μαρία Τσανακτσή , προκειμένου να ενημερωθούν για τα τμήματα της σχολής του ΠΑΜΑΚ.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσω της παρουσίασης του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων      κ. Ιωάννη Νιτσιούλη , για την ιστορία του Πανεπιστήμιου, για όλες τις Σχολές και τα Τμήματα, για τα προγράμματα σπουδών καθώς και για την επαγγελματική αποκατάσταση που παρέχει το κάθε τμήμα στους απόφοιτους.

pamak

Αναλυτικότερα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας λειτουργούν οι ακόλουθες Σχολές :

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 • Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
 • Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών

Κατευθύνσεις:

 1. Οικονομικά και Διεθνείς Επιχειρήσεις
 2. Πολιτικές, Κοινωνικές και Πολιτισμικές Σπουδές

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 • Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

Κατευθύνσεις:

 1. Διοίκησης Επιχειρήσεων
 2. Μάρκετινγκ Διοίκησης Λειτουργιών 
 • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Κατευθύνσεις:

 1. Λογιστική - Φοροτεχνική
 2. Χρηματοοικονομική

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

 • Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

Εισαγωγικές Κατευθύνσεις :

 1. Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών
 2. Πληροφοριακά Συστήματα

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

 • Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών

Κατευθύνσεις:

 1. Πολιτικές Σπουδές και Διπλωματία
 2. Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
 • Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής

Κατευθύνσεις:

 1. Εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
 2. Συνεχούς Εκπαίδευσης (Σ.Ε.)
 • Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνη

Κατευθύνσεις:

 1. Ευρωπαϊκής (κλασικής) Μουσικής
 2. Βυζαντινής Μουσικής
 3. Παραδοσιακής (Δημοτικής) Μουσικής
 4. Σύγχρονης Μουσικής

Ακολούθησε  περιήγηση στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα διδασκαλίας των σπουδαστών και στη συνέχεια ξενάγηση στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενημέρωσαν τους μαθητές του Σχολείου μας , για τον τρόπο λειτουργίας της σύγχρονης ακαδημαϊκής βιβλιοθήκης , για όλες τις κατηγορίες και τα δικαιώματα των χρηστών που χρησιμοποιούν βιβλία ,περιοδικά , άρθρα, που είναι έντυπα , Ηλεκτρονικά ή Ψηφιοποιημένα – για μελέτη ή δανεισμό τους. Ενημερώθηκαν για τη χρήση των Η/Υ , την παροχή internet της Βιβλιοθήκης , χάρτες αφής για Άτομα με Προβλήματα Όρασης , την Ψηφιοποίηση Διδακτικού Υλικού για τους Εντυποανάπηρους Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ , κ.α. Το εκπαιδευτικό πληροφοριακό ουσιαστικό έργο που προφέρει η βιβλιοθήκη ανταποκρίνεται δυναμικά σε όλες τις απαιτήσεις ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος , όπως είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του σχολείου μας , είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν  πολλές γνώσεις από αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ,τόσο σε θέματα που αφορούν την επιστημονική τους κατάρτιση , όσο και σε θέματα της εργασίας τους σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Φορέα.                                                                                                                                  Πληροφορήθηκαν ότι, ως απόφοιτοι πτυχιούχοι έχουν την δυνατότητα να εργαστούν π.χ.     σε Οικονομικές Υπηρεσίες , στους Δήμους , στη Δημόσια Διοίκηση, στα Επιμελητήρια , σε Λογιστικά γραφεία , στις Τράπεζες , σε ερευνητικά  κέντρα , σε Ξενοδοχειακές μονάδες , στην Βιομηχανία , ως Υπεύθυνοι δημοσιών σχέσεων , σε Πρακτορεία ,σε Τουριστικά γραφεία , στις Αεροπορικές και Ναυτιλιακές επιχειρήσεις , στις Μεταφορές , σε Χρηματιστηριακές μονάδες , ως Ελεγκτές , σε Εμπορικές εταιρίες , Ασφαλιστικές εταιρίες , ως Αναλυτές αξιολογητές επενδυτικών προγραμμάτων , στην αυτοαπασχόληση κ.ά.                                                       Γνώρισαν από κοντά με βιωματικό τρόπο τα έδρανα και τους επιστημονικούς χώρους που «αύριο» θα μελετούν και θα τους φιλοξενήσουν μετά από την επιλογή και την επιτυχία τους , στις συγκεκριμένες Σχολές του Πανεπιστημίου ΠΑΜΑΚ.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU