Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

To 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στη Βαρκελώνη , στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1 με τίτλο: "3D printing of artificial limbs"

To 2Ο ΕΠΑΛ Κατερίνης πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πόλη της Βαρκελώνης, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1 με τίτλο: "3D printing of artificial limbs"  (3D εκτύπωση τεχνητών μελών)

barceloni

Στο πρόγραμμα, το οποίο διήρκησε από 04/02 έως 15/02/2023 μετακινήθηκαν 10 μαθητές και μαθήτριες καθώς και 2 συνοδοί καθηγητές.

Από τον Τομέα : Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες εκπαιδεύτηκαν και παρακολουθήσαν  τις παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

  • Η ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση όσο αφορά την εξέλιξη της Τεχνολογίας πάνω στη 3D εκτύπωση και τις Start up εταιρείες, τον τρόπο συνεργασίας με αναθέσεις project σε ομάδες επιστημόνων για την υλοποίηση τους
  • ( Πανεπιστήμια που επισκεφθήκαμε: UPC Biomedical engineering , Odontologia UIC ,Barcelona East School of engineering, Barcelona Kwonledge Campus με συνεργασία με το πανεπιστήμιο Βιολογίας της Βαρκελώνης)
  • Την εφαρμογή της τεχνολογίας στις υπηρεσίες της Υγείας, π.χ. την 3D εκτύπωση με scaner ανθρωπίνων οργάνων για τη προετοιμασία ενός χειρουργείου ,ανάπτυξη κυττάρων και νανοφαρμακευτική και όλες τις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας ανάπτυξης κυττάρων κτλ.

(Εταιρείες όπως Incubator,3D Factory, Eurecat)

  • Με ποιους τρόπους επιτυγχάνεται η 3D εκτύπωση από απλούς εκτυπωτές έως και πολύπλοκων εκτυπωτών .
  • Ο τρόπος λειτουργίας των Δημόσιων Νοσοκομείων στη Ισπανία και συγκεκριμένα στη πόλη της Βαρκελώνης.(Bellitvge Universitat Hospital )
  • Επισκεφθήκαμε ένα Ιδιωτικό Σχολείο με ειδικότητες του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας και είδαμε τα εργαστήρια ,τον τρόπο λειτουργίας και το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας.

Με το πρόγραμμα Erasmus οι μαθητές επίσης βελτίωσαν  τα παρακάτω:

- Αναβάθμισαν την επαγγελματική ταυτότητα τους.

-Βελτίωσαν τις γλωσσικές τους δεξιοτήτες.

- Η γνωριμία με την κουλτούρα της χώρας και γενικότερα βοήθησαν να αναπτύξουν την ευρωπαϊκή τους κουλτούρα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές μας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές και σε συνεργασία με τον φορέα υποδοχής MOVEU, που βρισκόταν σε κάθε στιγμή δίπλα στους συμμετέχοντες, ακολουθώντας ένα πυκνό και απαιτητικό πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις σχετικές με το θέμα του προγράμματος.

 Σε όλες τις επισκέψεις υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό που ενημέρωνε και ξεναγούσε τα παιδιά στους χώρους.

Παράλληλα μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια σχετικά με το θέμα 3D printing artificial limbs.

Για παράδειγμα οι μαθητές εκπαιδευτήκαν στο προγραμματισμό και την πραγματοποίηση 3D εκτύπωσης.

Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στου συμμετέχοντες να γνωρίσουν την κουλτούρα αλλά και τα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης της Καταλονίας μέσα από επισκέψεις σε πολλά από τα αξιοθέατα της Βαρκελώνης όπως στη Sagrada familia, Park Güell, Catalunya National Palace of Montjuic, Poble Espanyol , Park Ciutadella, La Rambla ,το Eνυδρείο, την Γοτθική συνοικία ,τη παραλία Barceloneta ,τον λόφο του Montjuic και σε μουσεία (Ναυτικό μουσείο, το μουσείο Αρχαιολογίας της Καταλονίας, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) κ.α.

Ακόμη, επισκέφτηκαν πόλεις και χωριά της περιοχής μαθαίνοντας ταυτόχρονα για την ιστορία τους ( Girona , Besalú) περπάτησαν στα πανέμορφα σοκάκια τους, θαύμασαν την αρχιτεκτονική των κτιρίων τους και έζησαν μοναδικές εμπειρίες.

Τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί καθηγητές εκφράστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό για τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκόμισαν και εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν ξανά σε ανάλογα προγράμματα.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU