Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στη Γαλλία στο πλαίσιο Διαπίστευσης Erasmus+ ΚΑ1

Με άριστη οργάνωση και θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η κινητικότητα  εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος Erasmus+, με τίτλο «Διαχείριση, Οργάνωση και Μάρκετινγκ μεσογειακών αγροτουριστικών μονάδων (κρασί, φυσικά καλλυντικά)» στη  Γαλλία. Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Διαπίστευσης Erasmus+ οργάνωσε και υλοποίησε  εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στη Μασσαλία και στο Παρίσι.

Στο πρόγραμμα, το οποίο διήρκησε από τις 20/09 έως και 01/10/2022, συμμετείχαν 16 μαθητές/τριες  και 2 συνοδοί εκπαιδευτικοί  από τους Τομείς :

1)Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος και

2) Διοίκησης και Οικονομίας.

masalia2

Οι στόχοι του προγράμματος ήταν συνοπτικά οι εξής:

  • Η κατάρτιση πάνω στη παραγωγή σαπουνιών, κρασιών, αρωμάτων και η προώθηση τους στην αγορά έτσι ώστε να αποτελούν τουριστικά προϊόντα μιας περιοχής.
  • Η αναβάθμιση της επαγγελματικής ταυτότητας των μαθητών
  • Η βελτίωση  των  γλωσσικών τους δεξιοτήτων
  • Η γνωριμία με την κουλτούρα της χώρας και γενικότερα η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής τους κουλτούρας

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές μας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές και σε συνεργασία με τον φορέα υποδοχής MOVEU,που βρισκόταν σε κάθε στιγμή δίπλα στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις σχετικές με το θέμα του προγράμματος όπως: επισκέψεις στις τρείς παραγωγικές μονάδες σαπουνιών που απέμειναν στην Μασσαλία και την χαρακτηρίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μονάδα παραγωγής κρασιού, σε επιχείρηση παραγωγής και παλαίωσης οινοπνευματωδών ποτών, καλλιέργειας αρωματικών φυτών  και εκπαιδευτικών σχολών κατάρτισης προσωπικού μονάδων εστίασης. Σε όλες τις επισκέψεις υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό που ενημέρωνε και ξεναγούσε τους μαθητές  στους αντίστοιχους χώρους. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια πάνω στην παραγωγή σαπουνιών και αρωμάτων και γευσιγνωσίας κρασιών . Πολύ κατατοπιστική και άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη και η διάλεξη σε εταιρία διοργάνωσης παγκοσμίων συνεδρίων   και διαλέξεων προβάλλοντας ταυτόχρονα τα αγροτουριστικά προϊόντα  αλλά και τα τουριστικά θέλγητρα της Μασσαλίας. Στο Παρίσι επισκέφτηκαν  το Μουσείο κρασιού, το Μουσείο αρωμάτων και την Ελληνική Πρεσβεία. Στην Πρεσβεία  έτυχαν πολύ ζεστής υποδοχής και εξαιρετικής φιλοξενίας  και  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εμπορικές και οικονομικές  σχέσεις της χώρας μας με τη Γαλλία.

massalia

Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στου συμμετέχοντες να γνωρίσουν την κουλτούρα αλλά και τα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης της Μασσαλίας και του Παρισιού   μέσα από επισκέψεις σε πολλά από τα αξιοθέατα  όπως τον Καθεδρικό ναό της Μασσαλίας, το Αρχαιολογικό της Μουσείο, το Μουσείο του Λούβρου,  Την  Όπερα του Παρισιού, τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, την Notre Damε της Μασσαλίας και του Παρισιού.    Ακόμη, επισκέφτηκαν τη μεσαιωνική πόλη Αβινιόν γνωστή ως Πόλη των Παπών, μαθαίνοντας ταυτόχρονα για την ιστορία της περπάτησαν στα πανέμορφα σοκάκια της, θαύμασαν την αρχιτεκτονική των κτιρίων της και έζησαν μοναδικές εμπειρίες κατά την επίσκεψη τους στο «Παλάτι των Παπών».

masalia3

Οι μαθητές αλλά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί εκφράστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό για τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκόμισαν και εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν μελλοντικά σε παρόμοια προγράμματα.

masalia4

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU