Διάχυση αποτελεσμάτων στην σχολική μονάδα για το πρόγραμμα Together μετά την συνάντηση στη Φιλιππούπολη
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Together to improve our Future”, στο οποίο συμμετέχει το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/5/2022 ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα (μαθητών και καθηγητών), μετά 5η συνάντηση του προγράμματος στην πόλη Φιλιππούπολη στη Βουλγαρία. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε τόσο από τους καθηγητές όσο και από τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατά την εβδομάδα 11/04 - 15/04/2022
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι καθηγητές και οι μαθητές που αποτελούν την παιδαγωγική ομάδα τους προγράμματος.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στην μετακίνηση περιέγραψαν την προσωπική τους πρωτόγνωρη εμπειρία συνεργασίας και επικοινωνίας με τους μαθητές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι μαθητές μοιράστηκαν τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της εβδομάδας που συμπεριλάμβανε ομαδικές εργασίες δημιουργίας έργων με LEGO, αφισών και του λογότυπου του etwinning. Οι μαθητές από τη αρχή χωρίστηκαν σε ομάδες που είχαν μέλη από όλες τις συμμετέχουσες χώρες και όλη την εβδομάδα εργάστηκαν εποικοδομητικά και αποτελεσματικά.
Οι καθηγητές ενημέρωσαν την παιδαγωγική ομάδα και τους μαθητές για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που συμμετείχαν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και τις μελλοντικές ενέργειες και τις υποχρεώσεις του σχολείου μας μέχρι την επόμενη Ευρωπαϊκή συνάντηση στη Ρουμανία τον Μάιο που θα είναι και η τελευταία μετακίνηση στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος.
Τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τις δραστηριότητες καθώς και από τις εκπαιδευτικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν.