Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

“Katerini Goes Green”: Κοινή δράση προγράμματος: “GreenComp for a Sustainable Future” και προγράμματος: Erasmus+ “Let’’s go Green!” στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+/Δράση ΚΑ2, με κωδικό αριθμό:2023-1-RO01-KA220-SCH-000161215 και τίτλο Let’’s go Green!” για την εβδομάδα 15-19/4/204 ήταν η χώρα υποδοχής. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι: το SU "Konstantin Velichkov" από την Βουλγαρία, το Agrupamento de Escolas de Castro Daire από την Πορτογαλία, το Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Târgu Bujor από την Ρουμανία , το Liceo Rosa-Gianturco - Potenza από την Ιταλία, το Saniye Husamettin Ozaltin Ortaokulu από την Τουρκία και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης από την Ελλάδα. Οι εταίροι του έργου δεσμεύονται να υποστηρίξουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης εντός και εκτός του προγράμματος σπουδών της επίσημης εκπαίδευσης, καθώς και δημιουργικές δραστηριότητες που θα κάνουν τα σχολεία μας πιο πράσινα και φιλικά στο περιβάλλον και θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τόσο σε αυτά, όσο και στις κοινότητές μας. 

katerini goes green

Στα πλαίσια του προγράμματος και για την επίτευξη των στόχων του,  την Δευτέρα 15/4/2024, οι εκπρόσωποι του οργανισμού νεολαίας Go alive και της ομάδας νέων You(th) in the moment σε συνεργασία με το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης διοργάνωσαν τη δράση: Katerini Goes Green”. Το εργαστήριο βασίζονταν  στους ευρωπαϊκούς στόχους για τη νεολαία έτσι ώστε να έχουμε μια  Βιώσιμη Πράσινη Ευρώπη. Και τα δύο έργα μοιράζονται κοινούς στόχους για την προώθηση της βιωσιμότητας και τη συμμετοχή των νέων. Ενώ το “GreenComp for a Sustainable Future” εστιάζει σε δράσεις αλληλεγγύης που βασίζονται στις τοπικές κοινότητες, το  πρόγραμμα Erasmus “Let’s go Green!” δίνει έμφαση στην ευρύτερη διεθνή συνεργασία και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση για την αειφορία και την καινοτομία.

katerini goes green3

Οι εκπρόσωποι της ομάδας:  Πινακά Ν., Στεφανίδου Μ., Χιόνας Μ. επισκέφτηκαν το σχολείο μας και πραγματοποίησαν ενημέρωση στους συμμετέχοντες εταίρους εκπαιδευτικούς και μαθητές, για το πρόγραμμα: "GreenComp for a sustainable Future" που υλοποιείται στην πόλη μας και αφορά την βιωσιμότητα και την ενίσχυση των πράσινων δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για την κλιματική αλλαγή, το Ευρωπαϊκό πλαίσιο για τη βιωσιμότητα Greencomp, καθώς και για την δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Αμέσως μετά, οι μαθητές συμμετείχαν σε μία βιωματική άσκηση Mission (Im)possible με μεγάλο ενθουσιασμό.

katerini goes green2

Το πρόγραμμα "Greencomp for a sustainable future" είναι ένα έργο αλληλεγγύης το οποίο συγχρηματοδοτείται από το European Solidarity Corps Greece (Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης) μέσω του Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους της ομάδας για την εποικοδομητική και όμορφη συνεργασία! 

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU