Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

Συνάντηση εταίρων Erasmus+ στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης για το πρόγραμμα "Let’s go Green!"

Με άριστη οργάνωση και θετικές κριτικές ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος Erasmus+/Δράση ΚΑ2 του σχολείου μας, με κωδικό αριθμό: 2023-1-RO01-KA220-SCH-000161215 και τίτλο «Let’’s go Green  στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ήταν : το SU "Konstantin Velichkov" από την Βουλγαρία, το Agrupamento de Escolas de Castro Daire από την Πορτογαλία, το Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Târgu Bujor από την Ρουμανία , το Liceo Rosa-Gianturco - Potenza από την Ιταλία, το Saniye Husamettin Ozaltin Ortaokulu από την Τουρκία και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης από την Ελλάδα.

letsgogreen1

To 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του για πέντε ημέρες, 35 συμμετέχοντες από τα σχολεία του εξωτερικού. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τραγούδια και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από την χορωδία και το χορευτικό του σχολείου και  ακολούθησε παρουσίαση του σχολείου και της πόλης της Κατερίνης. Στη συνέχεια στα πλαίσια του προγράμματος, εκπρόσωποι του οργανισμού νεολαίας Go alive και της ομάδας νέων You(th) in the moment,   επισκέφτηκαν το σχολείο  και πραγματοποίησαν ενημέρωση στους συμμετέχοντες  για το πρόγραμμα: "GreenComp for a sustainable Future" που υλοποιείται στην πόλη μας και αφορά την βιωσιμότητα και την ενίσχυση των πράσινων δεξιοτήτων. Οι συμμετέχοντες μαθητές όλων των χωρών χωρισμένοι σε ομάδες διαφορετικών εθνικοτήτων εργάστηκαν όλες τις ημέρες σε δράσεις όπως:

  • Παρουσίαση από κάθε χώρα των συνεντεύξεων τριών γενεών σχετικά με την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων
  • Δημιουργία γραπτών δοκιμίων σε ηλεκτρονική μορφή σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης βασικών περιβαλλοντικών προβλημάτων στις συμμετέχουσες χώρες
  • Ενημέρωση - διάλεξη για την κομποστοποίηση
  • Φύτευση ελαιόδεντρων (ένα για κάθε χώρα) στην αυλή του σχολείου και φύτευση λουλουδιών σε ανακυκλώσιμα υλικά
  • Δημιουργία παλαμόδεντρου από τους συμμετέχοντες μαθητές
  • Παζάρι ανταλλαγής αντικειμένων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον και μπορούν να γίνουν χρήσιμα για κάποιον άλλο

letsgogreen2

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε τοπικούς φορείς:

  • Την Τρίτη 16/4 επισκέφτηκαν το Δημαρχείο και παρακολούθησαν την ενημέρωση – συζήτηση από τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου, Χαράλαμπο Φωκαΐδη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Καθαριότητας, Γιάννη Βαρβαρέζο σε θέματα περιβάλλοντος που διαχειρίζεται ο Δήμος Κατερίνης.
  • Την Πέμπτη 18/4 οι συντονιστές του προγράμματος επισκέφτηκαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Μακρής και συζήτησαν για θέματα που αφορούν την αειφόρο εκπαίδευση.

letsgogreen3

Πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις:

  • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Τζιόλα Ιωάννη, εκπαιδευτικού ΠΕ02 του ΕΝΝΕΓΥΛ Κατερίνης.
  • Στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην έκθεση του χώρου. Ευχαριστούμε την κ. Μαρία Ζολώτα για την ενημέρωση.

letsgogreen4

Εκτός από τις συναντήσεις στο σχολείο τις πρωινές ώρες, οι φιλοξενούμενοι είχαν την δυνατότητα κατά τις απογευματινές ώρες να επισκεφτούν τις ανθισμένες κερασιές της Ράχης και τον συνεταιρισμό παραγωγών κερασιών Ράχης,  την Παραλία Κατερίνης, το Λιτόχωρο, τον Παλαιό Παντελεήμονα, το πάρκο Κατερίνης και τα Μετέωρα.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και το ραντεβού ανανεώθηκε για την Φιλιππούπολη  της Βουλγαρίας τον Οκτώβριο του 2024, όπου αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών από το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης θα συμμετάσχει στις εργασίες.  

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU