Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+

Εκτύπωση

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και συγκεκριμένα ο τομέας Οικονομίας και Διοίκησηςκαι ο τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Διαπίστευσης Erasmus+ οργάνωσε και υλοποίησε  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πόρτο και στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Συγκεκριμένα οι τομείς «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος» και «Οικονομίας και Διοίκησης» πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία δύο εκπαιδευτικά προγράμματα στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στις πόλεις του Πόρτο και της Λισαβόνας, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1 με τίτλους: «Sustainable AgripreneurshipThe entrepreneurial spirit in the agricultural sector creation of sustainable businesses» και «Smart supply chain-Automatization and sustainability in logistics» αντίστοιχα και κωδικό:2023-1-EL01-KA121-VET-000128875

1709852013413

Στο πρόγραμμα, το οποίο διήρκησε από 24/02/20234 έως και 06/03/2024 μετακινήθηκαν 20 μαθητές και μαθήτριες (10 από κάθε τομέα) καθώς και 6 συνοδοί καθηγητές των αντίστοιχων τομέων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές μας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές και σε συνεργασία με τον φορέα υποδοχής MOVEU, που βρισκόταν σε κάθε στιγμή δίπλα στους συμμετέχοντες, ακολουθώντας ένα πυκνό και απαιτητικό πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις και δράσεις σχετικές με τα θέματα του προγράμματος. Η Πορτογαλία αποτελεί ένα   τουριστικό προορισμό μεγάλης επισκεψιμότητας και έχει πολλές καινοτόμες επιχειρήσεις και ιδέες.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες εκπαιδεύτηκαν και παρακολουθήσαν  τις παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις προσεγγίζοντας η κάθε ειδικότητα από την  δική της  σκοπιά την κάθε επίσκεψη:

Turismo de Portugal τουεριστική σχολή που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομίας και Θάλασσας , και είναι υπεύθυνη για την προώθηση , αξιοποίηση και βιωσιμότητα της τουριστικής δραστηριότητας.

ISEG - Institute of Economics and Management

Το ISEG είναι η 1η Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης που ιδρύθηκε στην Πορτογαλία, επίσημα το 1911.

Μέσω του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα αλλά και τα αξιοθέατα της Πορτογαλίας καθώς επισκέφτηκαν πολλά από τα αξιοθέατα του Πόρτο και της Λισαβόνας και την πόλη Σίντρα. Επίσης οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την Πρεσβεία της Ελλάδας  στη Λισαβόνα.

Τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί καθηγητές εκφράστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό για τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκόμισαν και εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν ξανά σε ανάλογα προγράμματα.