Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης στην Κορομηλιά

koromilia 2016 1 web

Η τρίτη φετινή πεζοπορική εξόρμηση της ορειβατικής ομάδας του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο 5  Μαρτίου με προορισμό το καταφύγιο Κορομηλιά. Η ομάδα  με τη συνοδεία του διευθυντή του σχολείου Τσερμπάκ Κύριλλου, του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Παπαγεωργίου Ηλία και των καθηγητών Πληροφορικής Χρυσοστόμου Γεώργιο και Αδαμίδη Ηλία ξεκίνησε την ανάβαση από το εκκλησάκι του Αγίου Κων/ντίνου (έξω από το Δίον) και μετά από δυόμισι (2 ½ ) ώρες έφτασε στον προορισμό της. Την ομάδα πλαισίωσε εκτάκτως και ο καθηγητής του 1ου ΕΠΑΛ Δήμος Κώστογλου.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλά φυτά της χλωρίδας του Ολύμπου. Εντυπωσίασαν οι πανταχού παρούσες πρίμουλες (Primula vulgaris subsp. vulgaris -Πρίμουλα η κοινή) που θαρείς διαλαλούσαν τον ερχομό της Άνοιξης καθώς και τα ευωδιαστά ία (Viola odorata).

 koromilia 2016 4 web

Πρίμουλα 

 koromilia 2016 5 web

Ία (Μενεξέδες)

Η ανταμοιβή της προσπάθειας με την άφιξη στο καταφύγιο, μοναδική.  Μια πανδαισία χρωμάτων και εικόνων πλαισίωναν τον καταγάλανο και ελεύθερο από σύννεφα ορίζοντα. Οι μεθυστικές μυρωδιές από τις ολάνθιστες κορομηλιές  παρέπεμπαν γιορταστικά  στην ονομασία της τοποθεσίας.   Ο Θερμαϊκός κόλπος με τη Θεσσαλονίκη στην αγκαλιά του  χαμογελούσε σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και ο Άθως, αγέρωχος και επιβλητικός επιβεβαίωνε την παρουσία του με το συμμετρικό του ανάγλυφο. Μαθητές και καθηγητές αφού ξεκουράστηκαν και  κολάτσισαν  πήραν το δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας το πιο σύντομο μονοπάτι της Ράχης.

koromilia 2016 2 web

koromilia 2016 3 web

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU