Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τομέας Γεωπονίας: Επίσκεψη στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα το τμήμα της Β΄Λυκείου του τομέα Γεωπονίας της ειδικότητας Φυτικής Παραγωγής (ΒΓΦ), με συνοδούς Εκπαιδευτικούς τον κ. Ραφαηλίδη Γεώργιο Τομεάρχη Γεωπονίας , τον κ. Παλαμά Δημήτριο και την κα. Λεονταρή Αναστασία, επισκέφθηκε το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης   την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα της Υπεύθυνης Καθηγήτριας του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης κας Αδαμίδου Μαρούλας για συνεργασία στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας. Το θέμα με το οποίο ασχολούνται είναι «Σχολικός Λαχανόκηπος. Σχολικός αύλειος χώρος» οπότε και μας ζητήθηκε να τους βοηθήσουμε.

Αυτό που καταφέραμε, στο λίγο χρονικό περιθώριο που μας δόθηκε, (το μάθημα της ερευνητικής εργασίας στη Β΄Λυκείου στο ΓΕΛ είναι μονόωρο), ήταν να γίνει καταρχήν μια μικρή ενημέρωση για την καλλιέργεια της ελίας (ασθένειες, συντήρηση , κλάδεμα , καρποφορία , ελαιοπαραγωγή) , από τον κ. Παλαμά. Αυτό προέκυψε γιατί το 2ο ΓΕΛ έχει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ελαιόδεντρων περιμετρικά του αύλειου χώρου. Στην συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για την περιποίηση και το κλάδεμα των καλλωπιστικών φυτών από την κα. Λεονταρή και τον κ. Ραφαηλίδη. Στο τέλος όλοι οι μαθητές μαζί συνεργάστηκαν στο κλάδεμα της ελιάς και των καλλωπιστικών φυτών. Αυτό ήταν και το πιο ενδιαφέρον μέρος της επίσκεψης , γιατί υπήρχε συνεργασία των μαθητών των δύο σχολείων και έτσι οι μαθητές μας προσπάθησαν να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους μαθητές του Γενικού Λυκείου.

Η υπόσχεση είναι ότι θα πραγματοποιηθεί νέα επίσκεψη με στόχο την δημιουργία του λαχανόκηπου.

Περιμένουμε την πρόσκληση για περαιτέρω συνεργασία.

geoponia2015 episkepsi1

geoponia2015 episkepsi2

 

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU