Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοσίευση εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγάμματος ARAVET

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης και της διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος ARAVET (Augmented Reality Applictions on the field of Vocational Education and Training) στο οποίο συμμετείχε η σχολική μονάδα, παρουσιάστηκε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ- «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Σύρο από τις 25 έως και τις 28 Ιουνίου 2015 από τον υπ. τομέα Πληροφορικής κ. Σιδηρόπουλο Δημήτρη και τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Τσερμπάκ Κύριλλο εργασία με τίτλο : "Μια προσπάθεια εισαγωγής της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) στην Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση"

Ακολουθεί η περίληψη της εργασίας:

Σκοπός της παρούσας εργασία είναι η μελέτη και η διερεύνηση (σε εισαγωγικό επίπεδο) της χρήσης της τεχνολογίας Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality – AR) στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, η εργασία στοχεύει σε μια πρώτη εκτίμηση της αποτελεσματικότητας της χρήσης κινητών συσκευών (όπως έξυπνα τηλέφωνα, ταμπλέτες, κλπ) στη διαδικασία της μάθησης με αρωγό τις τεχνολογίες ΑR οι οποίες προσφέρονται για εποπτικότερη αναπαράσταση των γνωστικών αντικειμένων και δυναμική αλληλεπίδραση με αυτά.

Σε μια πρώτη προσέγγιση, επιχειρήθηκε η εφαρμογή της τεχνολογίας AR στον τομέα Πληροφορικής του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης με τη χρήση προσαρμοσμένων σεναρίων σε συγκεκριμένες διδακτικές ενότητες μαθημάτων Πληροφορικής. Γι’ αυτό το λόγο, δημιουργήθηκαν ουσιαστικά απλά σχέδια μαθήματος τα οποία υποστηρίχθηκαν στη διδασκαλία τους με τεχνικές AR.

Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν μαθητές του τομέα Πληροφορικής από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, οι οποίοι αξιολογήθηκαν στην επιτυχία επίτευξης συγκεκριμένων μαθησιακών στόχων με τη βοήθεια της τεχνολογίας ΑR. Παράλληλα, οι μαθητές αξιολόγησαν το λογισμικό AR που χρησιμοποιήθηκε καθώς και τη χρήση τεχνολογιών AR στην διδασκαλία με τη χρήση ερωτηματολογίου.  

ar publ syros

 

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU