Arrow
Arrow
2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
Slider

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To 2o ΕΠΑΛ στο διαγωνισμό-έρευνα PISA

logo pisa2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 31 Μαρτίου 2015, ο διαγωνισμός-έρευνα PISA 2015 στο σχολείο μας, το οποίο επιλέχθηκε με τυχαία δειγματοληψία μαζί με τα υπόλοιπα 230 σχολεία της χώρας (δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια) που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 31 μαθητές της Α’ τάξης οι οποίοι επιλέχθηκαν τυχαία. Η έρευνα αποτελείται από ένα γνωστικό τεστ και ένα ερωτηματολόγιο το οποίο διεξάχθηκε ηλεκτρονικά στα Εργαστήρια Πληροφορικής του Τομέα Πληροφορικής.

 Η έκτη έρευνα PISA εστιάσθηκε στον εγγραμματισμό στις Φυσικές Επιστήμες και στη διερεύνηση , επίσης, αλλά με συνοπτικότερο τρόπο, του γνωστικού επιπέδου και των δεξιοτήτων των μαθητών στην Κατανόηση Κειμένου, στα Μαθηματικά, καθώς και, για πρώτη φορά, στη Συνεργατική Επίλυση Προβλήματος.

 Τι αξιολογεί το PISA:

   Αξιολογεί τη βασική κατανομή των γνωστικών ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων (αλλά και των αντιπροσωπευόμενων από αυτούς) μαθητών.

   Μας δείχνει σε ποιο βαθμό οι ικανότητες και οι δεξιότητες των μαθητών (στο γνωστικό πεδίο, αλλά και στην κριτική αντιμετώπιση των ζητημάτων που κατά καιρούς ανακύπτουν) σχετίζονται με τις δημογραφικές, τις κοινωνικές, τις οικονομικές και -βεβαίως- τις εκπαιδευτικές μεταβλητές.

   Αποκαλύπτει όψεις των αλλαγών στις μαθητικές επιδόσεις, αλλά και τη συνάφεια μεταξύ επιπέδου των μαθητών και των διαφορετικών τύπων ή μεταβλητών του μαθησιακού περιβάλλοντός τους.

   Αποτιμά πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι οι μαθητές, προκειμένου να αντιμετωπίζουν ζητήματα της καθημερινής τους ζωής.

   Αποκαλύπτει το βαθμό, κατά τον οποίο μπορούν οι 15χρονοι μαθητές να συμμετέχουν με πληρότητα και ισοτιμία στην πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου τους.

   Συλλέγει, επίσης, πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχουσών χωρών, ώστε να διερευνηθούν οι πλείστοι εκείνοι παράγοντες που επιδρούν καταλυτικά στη συνολική εικόνα των μαθητικών επιδόσεων (οικογένεια, ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον κ.ά), αλλά και να αναζητηθούν πρακτικές αντιμετώπισης των πιθανών εκπαιδευτικών ελλειμμάτων από πλευράς συμμετεχουσών χωρών.

 

pisa 1 web

pisa 2 web

pisa 3 web

 

 

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφικού ή άλλου υλικού χωρίς την έγκριση της σχολικής μονάδας.
Copyright 2017, 2o Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, email: mail@2epal-kater.pie.sch.gr

MENU